Kinderboeken met een boodschap 

Boekjes lezen voor het slapengaan of als het buiten regent, wij houden er van. De beste boeken zijn die waarvan je na twee keer NOG EEN KEER niet vooral zelf moe wordt. Ook houden wij ervan als het verhaaltje echt ergens over gaat. Boeken met een boodschap. Vroeg geleerd is immers oud gedaan!

Laat me maar even  

Ken je schrijfster Lois Kruidenier al? Lois schrijft poëzie recht uit het hart en zonder opsmuk. Op zo’n manier verwoord dat je haar niet alleen meteen begrijpt, maar ook met haar meevoelt. En zij met jou. Eerder verscheen van haar hand de bundel ‘Nieuw leven’ (een prachtig kraamcadeau aan jezelf). En recent verscheen haar eerste kinderboek: ‘Laat me maar even’. Lois: ‘Dit verhaal is voor alle kindjes die van alles voelen. Die soms niet weten wat ze voelen of waarom ze dat voelen. Dit verhaal is voor alle ouders die ook van alles voelen. Die vooral voelen dat ze al die gevoelens op moeten lossen. Dit verhaal is een uitnodiging tot gesprek, een momentje samen, een momentje herkenbaarheid. Alle gevoelens mogen er zijn. De grote gevoelens en de kleine gevoelens. De blije gevoelens, de verdrietige gevoelens en de boze gevoelens. Alles mag er zijn. Soms hoeft er geen oplossing te zijn. Soms hoef je er alleen maar te zijn.’ 

Donnie 

Dit kleurrijke boek over diversiteit laat zien dat ‘anders’ zijn helemaal niet gek is. Donnie heeft twee moeders en draagt graag jurken. Niet iedereen begrijpt dat, sommigen lachen hem zelfs uit. De kasten van zijn moeders laten Donnie een wereld vol feest en avontuur zien. Al rijmend (en soms rappend) leren de stoere verhalen van Donnie je over diversiteit, inclusiviteit en andere relevante onderwerpen. Het boek laat op een leuke manier zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Donnie is het eerste boekje in een reeks kinderboeken. 

Dag drol 

Als je denkt dat poep vooral een topic is in de baby-fase, heb je het mis. Wacht maar tot die luiers straks uitgaan en worden ingeruild voor het potje. Van poep-angst tot oneindig veel vragen… Dit boek helpt je het onderwerp duidelijk en overzichtelijk te maken.  

Zo is de spin  

In de Ayurveda wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende archetypes: de dosha-types. In ‘Zo is de spin’ van Kim van der Veer, lees je hoe de karakters Fikkie de vos, Nunu de salamander en Klee de luiaard reageren op het zien van een spin. Elk van de karakters staat voor een van de dosha-types en reageert op een manier passend bij dat type. Herken jij je kindje in een van de personages? Of beter nog: herkent je kind zichzelf? Leuk! Dat geeft jou namelijk een kijkje in hun karakter en kan je helpen om het beter te begrijpen. Niet zeker welk dosha-type jouw kind is? Doe de Ayurveda-kids-test, je vindt het linkje hier!