Gezinsauto: wat is een duurzame en veilige keuze?

Met gezinsuitbreiding op komst, dwaalt de aanschaf van een (ruimere) auto wellicht door je gedachten. Je hebt simpelweg meer personen en spullen te vervoeren. Denk aan luiers, speelgoed, de kinderwagen en een Maxi-Cosi. Hoe krijg je dit allemaal mee? Als kersverse ouder zie je openbaar vervoer niet meer als een hele fijne optie, of je stelt ineens heel andere eisen aan je eigen auto. Naast voldoende ruimte, gaat veiligheid boven alles voor jou en je gezin! En tegenwoordig kun je ook nog eens heel duurzaam de weg op, hoe mooi is dat?

Zoveel merken, verschillende typen auto’s, maar waar kies je dan voor? Volvo natuurlijk. Dé uitblinker in gezinswagens en de beschermengel wat betreft veiligheid onder auto’s. En dit gaat bij hen veel verder dan alleen de bescherming van inzittenden. Veiligheid gaat voor Volvo ook over de veiligheid van de planeet.  

Leider in veilige gezinswagens

Veiligheid zit sinds de oprichting in 1927 bij Volvo letterlijk in het DNA. Wist je bijvoorbeeld dat zij het merk zijn dat in 1959 de driepuntsgordel uitvond en deze uitvinding, zonder patent, deelde met de rest van de autowereld? En dat zij in het veiligheidscentrum waar crashtests worden uitgevoerd, als enige automerk werken met mannelijke en vrouwelijke crashtest dummies, in verschillende maten, lengtes en vormen? Want Volvo weet dat de impact van een botsing van heel andere invloed is op een zwangere vrouw, dan op een kind of een man. Deze kennis gebruikt Volvo om veilige gezinswagens te bouwen en deelt dit ook met andere merken. Volvo was ook de eerste fabrikant die aandacht besteedde aan het onderwerp ‘hard rijden’. Zo is de maximale snelheid van alle nieuwe Volvo’s begrenst op 180 km/u. Daarnaast zal de volgende generatie Volvo’s bestuurders helpen om afleiding achter het stuur tot een minimum te beperken. Volvo is een voorloper, een leider, op het gebied van veiligheid. En daarmee een ontzettend veilige keuze voor jou en je toekomstige gezin.

Duurzaam in de gehele productieketen

Volvo streeft ernaar om rond 2040 zowel CO2-neutraal als een volledig circulaire onderneming te zijn. De productie van elektrische auto’s speelt hierbij een grote rol. Daarnaast werkt Volvo er hard aan om niet alleen hun eigen activiteiten, maar ook die van leveranciers duurzamer te maken. Volvo gelooft in een toekomst van klimaatneutraal produceren. En dat zie je terug in de gehele productieketen. Wat een elektrische auto van Volvo zo veilig maakt? De batterij is verwerkt in een behuizing met een extreem sterke eigen kreukelzone, bóvenop de reeds aanwezige veiligheidskooi van ultrahard staal om jou en je gezin optimaal te beschermen. Door de extra kreukelzone van het batterijpakket in een elektrische wagen heb je bescherming op bescherming. De elektrische – en dat geldt ook voor de plug-in hybride auto’s – modellen zijn daarmee Volvo’s veiligste auto’s ooit. Daarnaast scheelt een elektrische auto aanzienlijk in gebruikskosten en onderhoudskosten. Zo houd je autorijden nog enigszins betaalbaar.

Bezoek de unieke Volvo Studio

Vind jij het belangrijk om met je kleintje lekker mobiel te zijn? Bijvoorbeeld voor een ritje naar het consultatiebureau, een lekker dagje uit met het gezin, of een bezoekje aan familie en vrienden? Dan is de volledig elektrische Volvo XC40 Recharge of zijn crossover broertje Volvo C40 Recharge wellicht iets voor jou. Deze nieuwste modellen van Volvo voldoen aan alle wensen van jonge gezinnen. Zelf eens de volledig elektrische XC40 of C40 bekijken en uitproberen? Maak kennis bij een Volvo vestiging in de buurt of bezoek de exclusieve Volvo Studio in de Westfield Mall in Leidschendam. Nog tot en met 5 februari 2022 kun je hier, terwijl je jouw overige inkopen doet voor de volgende fase van je leven, op een spontane manier kennismaken met Volvo’s eerste elektrische auto’s. Zowel in de reguliere Volvo showrooms als in de Volvo Studio staan productspecialisten klaar om je vragen te beantwoorden en kun je direct een proefrit maken. En wat helemaal leuk is? Bij een proefrit in de Volvo Studio krijg je een gratis Nijntje boekje cadeau.* Jouw kleintje vermaakt zich straks wel op die achterbank

*Actie geldig t/m 30 november 2021 en alleen in de Volvo Studio. Zolang de voorraad strekt.