Lekker lezen: drie boeken met als thema, duurzaamheid

Afval besparen, minder spullen kopen, je huis plasticvrij maken of je kinderen duurzaam opvoeden moeilijk? Nee hoor helemaal niet! Met de enorme hoeveelheid praktische tips uit de volgende drie boeken, kan je direct aan de slag: 

Leven zonder afval

Zeven jaar geleden keek Emily-Jane Townley, moeder van 3, tijdens het ontbijt met een schuin oog naar de tv. De Frans-Amerikaanse Bea Johnson was te gast in het programma BBC Breakfast en op de tafel stond een glazen pot van 1 liter. In deze pot zat al haar afval van het afgelopen jaar. Ineens was Emily-Jane een en al aandacht. Wat Bea Johnson in een jaar verzamelde, had zij in een ochtend bij elkaar en ze wist meteen: ‘dit wil ik ook’. En dus ging ze aan de slag, met succes. Haar jarenlange ervaring deelt ze in haar boek ‘Leven zonder afval’In 10 stappen helpt ze je om jouw eigen afval te minimaliseren. Echt alles komt aan bod; van dagelijkse boodschappen, kleding, tot huishouding en feestjes. Het enige wat je moet doen, is de eerste stap zetten. Maar pas op… afval besparen werkt verslavend. Voor je het weet leef je plastic- en afvalvrij ?  

De Groene Mama

Als je kinderen hebt, wil je dat ze opgroeien tot (zelf)bewuste mensen. Dat ze aardig zijn voor elkaar en voor de planeet. In ‘De Groene Mama’ helpt Kari van der Heide je hiermee, zonder je kinderen de last van de wereld op hun kleine schouders te leggen. Ze helpt je met concrete tips om groener te leven tijdens je zwangerschap, de kraamtijd en de jaren daarna. In elk hoofdstuk pakt ze een thema aan, waarbij ze put uit haar eigen ervaring. In het roze meisjeshuis van Kari van der Heide, haar vrouw en twee dochters (2 en 5), wordt namelijk zo groen mogelijk geleefd. Dankzij haar enthousiasme heb je meteen zin om aan de slag te gaan.  

Dit is een goed gidsje

Lifestyle-expert Marieke Eyskoot zette duurzaam leven wereldwijd op de kaart met de bestseller ‘Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle’. In het boek staat alles wat je moet weten over duurzaam leven. Van gecureerde (web)winkels, restaurants en bespaarsuggesties, tot interviews, do’s, don’ts en tips voor een duurzamer leven. Een jeugdversie mocht natuurlijk niet achterblijven. In ‘Dit is een goed gidsje – voor een betere wereld’ komt alles aan bod wat je nodig hebt om samen met je kind bij te dragen aan een betere wereld.