Moeders met een missie: Nina Pierson

Nina Pierson (35 jaar) is ondernemer, schrijver, influencer en moeder van drie kids: Ella (5 jaar), Bodi (2 jaar) en Jake (0 jaar). 

Het leven na kinderen

‘Ooit in een ver verleden ben ik bij een fantastische handlezer geweest, namelijk Isabel Capelli. Zij zei tegen mij: “Nina, begin niet te laat met kinderen, want dan begint het leven voor jou pas echt.” Dat kan ik inmiddels beamen. Mijn werk is erdoor gevormd en als mens heeft het me goed gedaan de focus te verleggen van mijzelf naar de zorg voor drie wezentjes waar ik het allermeest van hou. Het heeft me als mens verreikt. En doordat mijn tijd meer beperkt is, leg ik mijn keuzes op de meetlat en doe ik alleen wat ik echt leuk vind. 

Verschillende rollen

Ik heb verschillende rollen op werkgebied: ik heb saladebar SLA opgericht, ben influencer, heb een podcast, schreef het boek ‘MAMA’en’ en leg nu de laatste hand aan mijn tweede boek ‘De geboortebundel: verhalen van vrouw tot vrouw’. Het overkoepelende thema in mijn boeken en tevens mijn missie is om de keuzes in het geboorteproces bij de vrouw te leggen. Ik wil vrouwen empoweren en hun autonomie vergroten zodat ze een mooie geboorte-ervaring hebben en deze ook eigen kunnen maken. 

Zachte landing

Doordat ik drie geboorte-ervaringen heb gehad waarbij ik in mijn kracht stond, heb ik gezien wat dat met me deed. Het zijn ervaringen die mij hebben gesterkt. Een enorme confidence boost: dat ik hiertoe in staat ben! Om een mens op de wereld te zetten, op mijn manier. Het was een zachte landing voor zowel mij als moeder als voor mijn kinderen. Daar kan ik de rest van mijn leven inspiratie uit putten. 

‘Anderen mee laten zorgen – zowel voor het kind als voor jouzelf – is eigenlijk zo logisch.’  

De behoefte van de vrouw

Er wordt in het huidige systeem veel te weinig rekening gehouden met de behoefte van de vrouw. Zowel bij het geboorteproces als in de kraamtijd. Hoe de norm nu is en hoe het systeem nu is, is eigenlijk tegennatuurlijk. Mijn oudste Ella is twee dagen voor de verjaardag van mijn man Jop geboren. Dus na twee dagen stond ik alweer beneden in de woonkamer de gastvrouw te spelen. Dat was veel te snel en daardoor duurde het herstelproces veel langer. Ik ben me erin gaan verdiepen, heb boeken gelezen en kwam erachter dat rust in de kraamtijd essentieel is. Ook in andere culturen gaat dat anders dan hier. Anderen mee laten zorgen – zowel voor het kind als voor jouzelf – is eigenlijk zo logisch. Dat zou de norm moeten zijn. Tuurlijk, iedereen is verschillend, sommige vrouwen hebben misschien de behoefte om na een paar dagen de deur even uit te gaan, maar het merendeel van de vrouwen heeft tijd nodig om te herstellen. En dat is echt wel langer dan die acht dagen kraamzorg. Zodra de partner weer aan het werk gaat, moet je als nieuwe moeder zoveel. Ik zou graag zien dat de kraamperiode anders wordt ingericht.

Er is een heel mooie quote die gaat over bevallen: “We have far more power over how our birth will proceed than we are led to believe”, door Millie Hill. Zij is mijn favoriete auteur en schreef het boek ‘Mijn lichaam, mijn baby, mijn keuze’. Mijn favoriete boek – naast mijn eigen boek natuurlijk.’ 

Nina’s nieuwe boek is te De Geboortebundel kan je hier bestellen: https://www.truecolorspublisher.com/products/de-geboortebundel.