Striae en jeuk tegengaan? Wees extra lief voor je huid!

Tijdens je zwangerschap gebeurt er veel met je huid. Niet gek ook, want er moet ruimte gemaakt worden om je baby te laten groeien. Gelukkig komt het hormoon oestrogeen to the rescue. Dit maakt je huid soepeler, waardoor het kan oprekken. Toch kan er alsnog striae ontstaan en kan je huid ontzettend jeuken. Wees extra lief voor je huid, smeren dus! Maar doe dat wel bewust, want wat jij op jouw huid smeert, komt ook bij je baby terecht.

Wellicht ken je de 100% natuurlijke producten van Naïf al voor baby’s? Heb je het andere future moms al eens cadeau gedaan, of gebruikte je de vegan babyproducten al bij je vorige kleintje? Sinds kort heeft Naïf een nieuwe lijn met onder andere: de Magical Mom Set. Hierin zitten alleen natuurlijke producten voor jóuw huid tijdens de zwangerschap.

Nieuwe lijn speciaal voor moeders
Voor zwangere vrouwen is het belangrijk de huid soepel, gehydrateerd en gevoed te houden. “Naïf kreeg regelmatig op de Negenmaandenbeurs de vraag van zwangere vrouwen of er ook een verzorgingsproduct was voor tijdens de zwangerschap”, vertelt Eliza van der Laan, brandmanager bij Naïf. “Vanuit deze vraag zijn we onze nieuwe lijn speciaal voor moeders gaan ontwikkelen. Je buik groeit, en gaat trekken en kriebelen. Daar wil je wat op smeren. Zonder dat de producten hormoon verstorend, huid irriterend zijn of een negatieve invloed op de groei van je kleintje kunnen hebben. Naïf heeft alle nonsense uit haar verzorgingsproducten gehaald, zodat er een natuurlijke basis overblijft die de huid goed ondersteunt.”

Clean en simpel
Naïf is een Nederlands merk, opgericht in 2013 door twee studievrienden die voor het eerst vader werden. Zij kwamen erachter dat er maar weinig babyverzorgingsproducten bestonden waar geen tot weinig rommel in zit. En op de pure huid van een kleintje wil je toch geen rommel smeren? Zo werd Naïf geboren. Met alleen natuurlijke ingrediënten die écht wat doen voor de huid, clean en simpel, lokaal geproduceerd. “We willen dat mensen weer letterlijk naïef in het leven kunnen staan. Dat zij volledig kunnen vertrouwen op de producten die in het schap staan”, legt Eliza uit. “Naïf wil de wereld van persoonlijke verzorging veranderen. En dat gaat verder dan alleen onze eigen producten. Wij willen een voorbeeld zijn, ook voor andere merken om hierin mee te gaan. En laten zien dat een goed verzorgingsproduct zonder chemische toevoegingen ook werkt.”

Smeren, smeren, smeren
Oké, maar wat doet die nieuwe lijn voor moeders nu precies? En hoe gebruik je het? Eliza: “Het is echt een verwenmoment voor de zwangere vrouw. Zonder dat je erbij na hoeft te denken wat je nu precies op je buik smeert, dat hebben wij namelijk al voor jou gedaan. We hebben een buikbalsem en verzorgende zwangerschapsolie gemaakt, vol met natuurlijke ingrediënten die je hormonale systeem ondersteunen.” De Pregnancy Body Oil helpt jouw lichaam te ontspannen met een heerlijke lavendelgeur. Niet te overheersend, zelfs tijdens misselijkheid tolereer jij deze zachte geur. Tried and tested! Breng het twee tot drie keer per dag aan op buik, billen, dijen en borsten met zachte, ronddraaiende bewegingen. Deze olie is ook perfect voor massages. Dus zet je partner aan het werk en ontspannen maar! Speciaal voor de huid van je groeiende buik is de Pregnancy Belly Balm ontwikkeld voor een goede hydratatie en het ondersteunt het herstellende vermogen van de huid. Breng de balsem tweemaal daags op de buik aan. De kans op striae neemt af door een soepelere huid en verbeterde bloedcirculatie. Die vervelende striemen willen we het liefst allemaal voorkomen, toch?