5 Handige apps voor moeders

Moeder zijn is niet altijd even makkelijk. Je kinderen vragen veel aandacht en je moet veel ballen in de lucht houden. Soms overzie je het allemaal even niet meer. Met deze vijf apps blijf je ‘in control’ en heb je handige hulpmiddelen om de leukste en beste moeder te zijn voor je kroost.

1. Babyplaces

In de app BabyPlaces staan meer dan 12.000 leuke speelplekken waar je met de kids naartoe kunt, zoals speeltuinen en kinderboerderijen. Maar er staan ook praktische locaties in de app, zoals kledingzaken voor kinderen en plekken waar je je baby kunt verschonen. Deze app helpt je op weg als je in een vreemd land of een vreemde stad bent en je kinderen, maar aan je blijven vragen waar jullie heengaan. Ze kunnen ook zelf plekken zoeken om naartoe te gaan. De app is gratis en zowel beschikbaar voor Android als iOS.

2. Life360

De app Life360 heeft een GPS-verbinding en zo weet je altijd precies waar je kind is. Je kunt je kind zoeken op de kaart en notificaties ontvangen als je kind zijn of haar bestemming heeft bereikt. Om de locatie van je kind te kunnen traceren moet de app ook op hun telefoon geïnstalleerd zijn en moet hij of zij je hebben toegevoegd aan de zogenoemde ‘circle’. De app is gratis en zowel beschikbaar voor Android als iOS.

3. How about mom

Deze app is er om je door het eerste jaar na je zwangerschap te helpen. De app geeft je een handig overzicht met alles waar je als kersverse moeder mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld bloedverlies na de bevalling, borstvoeding, naweeën en gezwollen en doorgezakte voeten doordat je vocht vasthoudt.

De app helpt je ook met het voorbereiden op je bevalling. Met de symptomenchecker kun je nagaan of de symptomen en kwaaltjes die je hebt ‘normaal’ zijn in jouw situatie. De app is gratis en zowel beschikbaar voor Android als iOS.

4. Cozi

Je gezinsleven wordt steeds drukker, zeker als je kinderen groter worden en naar de opvang of naar school moeten. Ze krijgen vaak op latere leeftijd ook hobby’s en willen met vrienden of vriendinnen afspreken. Zelf heb je je huishouden en je werk. Je hebt dus veel aan je hoofd en vergeet daardoor al snel belangrijke afspraken, of dat je je kind ergens naartoe moet brengen.

Met de app Cozi kun je een handige familieplanning maken en daar al je afspraken en die van je gezin inzetten. Zo vergeet je nooit meer een afspraak. Cozi is gratis en zowel beschikbaar voor Android als iOS.

Is jouw kind al wat ouder en toe aan zijn of haar eerste smartphone? Met sim only voor kinderen hoef je geen (dure) telefoon af te betalen en kun je de bundel afstemmen op het telefoongebruik van je kind. Zo betaal je nooit te veel voor een abonnement.

5. EHBO-app

Met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. Ze zijn bijvoorbeeld iets te wild aan het spelen waardoor ze vallen en zich bezeren. Met de EHBO-app kun je informatie opzoeken over wat je bij ongevallen moet doen en hoe je eerste hulp kunt toepassen. De app heeft een zoekfunctie zodat je snel informatie over specifiek letsel kunt opzoeken en biedt gesproken instructies die makkelijk te volgen zijn. Op deze manier kun je meteen handelen bij een ongeval met je kind. De EHBO-app is gratis en zowel beschikbaar voor Android als iOS.