Je commode handig indelen: vier praktische tips

Commode
De commode is een onmisbaar item in de babykamer. Het is namelijk de plek waar jij je kindje wast, aankleedt en verzorgt. Omdat je hier best wel wat spulletjes bij nodig hebt, is het handig als je ze altijd bij de hand hebt. Maar hoe deel je je commode nou zo in, dat je al je spullen snel kan pakken? In dit artikel geven we je vier praktische tips.

Tip 1. Bewaar belangrijke spullen bovenop de commode

Heb je een grote commode? Dan is het handig om de belangrijkste spulletjes er bovenop te bewaren. Denk hierbij aan spullen die je elke dag gebruikt, zoals billendoekjes, crème en luiers. Is de bovenkant hier niet groot genoeg voor? Leg deze spullen dan in de bovenste la, zodat je er alsnog makkelijk bij kan, of hang een wandrek boven de commode om spullen in op te bergen. Hang het wandrek wel buiten bereik van je baby zodat hij of zij er niet bij kan.

Tip 2. Gebruik mandjes, bakjes of ladeverdelers

Bij de verzorging van je kindje heb je veel losse spulletjes nodig, zoals speentjes, billenzalf, monddoekjes en rompertjes. Als je deze los op de commode of in een lade bewaart, wordt het al snel rommelig. Gebruik daarom mandjes of bakjes zodat alle items een vaste plek hebben. Zo is het een stuk overzichtelijker en maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Het helpt je ook om alles wat je nodig hebt makkelijker te vinden. den.

Tip 3. Stop kleding in de tweede lade

Het is handig om ook kleding van je kleintje in de commode te bewaren. De tweede lade is hier heel geschikt voor. Hier kun je bijvoorbeeld rompertjes, maillots, shirts, broekjes en sokken in stoppen. Leg er alleen kleding in die je baby nu past. Kleding voor later kun je beter in een andere kast bewaren. Anders raakt de kleding door de war en wordt de lade al gauw onoverzichtelijk. Hierbij is het handig om ladeverdelers te gebruiken om de lade ordelijk te houden.

Tip 4. Bewaar beddengoed en handdoeken in de onderste lade

Je hebt natuurlijk ook beddengoed en handdoeken voor je kleine dreumes nodig, maar die gebruik je minder vaak. De derde lade van de commode is daarom een handige plek voor deze items. Hier kun je ook slaapzakken en draagdoeken bewaren. Heb je nog plek over in de la? Bewaar hier dan een extra voorraad luiers, billendoekjes en misschien een thermometer en medicijnen. Altijd fijn om genoeg van deze essentials bij de hand te hebben.

Doe wat je het handigst lijkt

Deze vier tips helpen je om je commode zo efficiënt mogelijk in te delen. Maar doe wat jou het handigst lijkt en richt hem vooral in op een manier die voor jou het beste werkt. En daar kom je snel achter. Zo verschoon je je kindje snel en comfortabel.