Wees duurzaam: huur je babyspullen

Een win-win situatie zoals moderne ouders hem graag zien: een duurzamere keuze die ook nog eens extra gemak oplevert in je drukke leven met jonge kids. Dat is waar Tiny Library voor staat volgens Nicole Hillegers, operationeel manager en klant van het eerste uur. “Tiny Library is een platform waar je hoogwaardige babyspullen voor een bepaalde termijn kunt huren. Wij houden kwalitatief goede babyspullen lang in omloop, wat bijdraagt aan een duurzame wereld. Met onze service willen we ouders ontzorgen in die zogenoemde tropenjaren; geen gedoe met Marktplaats of grote spullen in huis, je stuurt het product gewoon weer retour als je het niet meer nodig hebt en wij doen de rest.”

Nicole Hillegers maakte anderhalf jaar geleden als klant voor het eerst kennis met dit concept. Ze heeft zelf drie kinderen, een oudste van 8, de middelste is 5 en de jongste telg is 1,5. Ze raakte zo enthousiast over het duurzame concept dat ze inmiddels werkzaam is bij Tiny Library.

Huren in plaats van kopen
“Zelf ben ik begonnen met een newborn setje voor op de kinderstoel”, vertelt Nicole. “Zo een kuipje dat je op de kinderstoel kunt klikken zodat de baby gezellig mee aan tafel kan wanneer wij aan het eten zijn. Daarnaast heb ik een cosleeper gehuurd. Mijn zoontje was ziek geworden en na de ziekenhuisopname wilde ik hem dichtbij me hebben. We hadden de co-sleeper opeens nodig, dus het was fijn dat ik het voor een korte termijn kon huren in plaats van er eentje aan te schaffen. Ook gebruik ik momenteel een buggy met voetenzak.” Tiny Library focust zich op producten voor kinderen van 0 tot 4 jaar. “In deze leeftijd gaat de groei het hardst. We proberen het assortiment steeds verder uit te breiden. Sinds kort bieden we bijvoorbeeld ook kinderfietsjes aan. Zo hebben we straks voor iedere fase van de kindertijd passende producten die je kunt huren. 

Bewust omgaan met spullen
Meer en meer ouders worden zich bewust van een duurzame wereld. “Met de service van Tiny Library kun je een mooi begin maken”, aldus Nicole. “We hebben een bepaalde verantwoording naar onze kinderen toe. Als we zelf bewust omgaan met spullen, geven we dat ook door aan onze kinderen. We leven in een wereld waarin alles heel snel gaat en dan is het zonde om een product voor een korte periode te kopen. Het hoeft niet allemaal snel en goedkoop. Wij werken met kwalitatief hoogwaardige merken, zoals Bugaboo, Joolz, Easywalker, Stokke en nog veel meer. Allen producenten die kwaliteit bieden waar mensen lang gebruik van kunnen maken.” Dit zorgt ervoor dat de babyspullen lang in de roulatie kunnen blijven. Daarnaast werkt Tiny Library samen met merken die zichzelf ook inzetten voor duurzaamheid.

Veiligheid en hygiëne voorop
Door de samenwerking met grote merken en een goed logistiek proces, zijn de babyproducten vrijwel altijd op voorraad en direct leverbaar. Onder voorbehoud van PostNL is op werkdagen besteld, de volgende dag in huis. “We raden aanstaande ouders aan om spullen iets eerder in huis te halen, bijvoorbeeld twee tot drie weken voor de uitgerekende datum. Uit ervaring zorgt dat voor rust in die laatste weken waardoor jij je volledig kan focussen op de komst van je kindje.” Je kunt op de website zelf kiezen welke huurtermijn je wilt aangaan, 3, 6, 12 of 24 maanden. Wil je het product langer gebruiken? Dan kun je het maandelijks verlengen. Heb je het product niet meer nodig? Dan meld je het retour en kun je het via een verzendpunt zelf terugsturen of laten ophalen. Vervolgens komt het product terug in het magazijn waar het volledig wordt nagekeken en professioneel gereinigd. “We hebben hierin een samenwerking met een professioneel warehouse. Alle producten worden gecheckt op veiligheid en hygiëne. Alle frames worden gespoten en gedesinfecteerd en wat van stof is, wordt gestoomd of gewassen. Als een product defect is of te veel beschadigd, dan halen we het uit de roulatie. We zorgen ervoor dat de babyspullen weer zo goed als nieuw naar de volgende gebruikers gaan.”

Babyspullen huren kan al vanaf € 9,50 per maand. Kijk voor meer informatie op www.tinylibrary.nl.


Tiny Library is het platform in Nederland waar je al je babyspullen voor de eerste jaren van je kindje kunt
huren. Denk aan een kinderwagen, co-sleeper, wipstoel of box. Je huurt je baby producten eenvoudig, met de garantie dat alle producten schoon, intact en veilig zijn.

Gebruik je de babyspullen niet meer? Retourneer ze gratis. Zo kan Tiny Library er weer andere ouders blij mee maken.

Waarom babyproducten huren bij Tiny Library?
1. Betrouwbare service – De producten worden professioneel gereinigd en gecontroleerd.
2. Topmerken voor een laag maandbedrag – Bespaar tot 70% op de nieuwprijs van het product.
3. Een betere wereld voor je baby – Door te huren draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Met FUTUREMOM40 krijg je nu 40% korting op de eerste maand huur.