Inhoud artikel

Lekker lezen: geschreven door influencers

Van nieuwerwets Insta naar ouderwets drukwerk: dit zijn dé inspirational reads op het gebied van zwangerschap en ouder zijn, geschreven door jouw favoriete influencers.

Mama’en

In drie delenzwanger, bevallen en kraamtijdneemt Nina ons mee op een zelfontdekkingsreis in de wondere wereld van het moeder worden. Op basis van Nina’s ervaringen en een hele bups input van deskundigen. Nina legt geen waarheden op maar inspireert ons onze eigen waarheid te gaan voelen én leven. Door allereerst goed voor jezelf te zorgen, gaat ook zorgen voor een ander beter. De term Mama’en slaat dan ook niet alleen op het moeder zijn voor je kind, het staat voor zorg dragen voor jezelf. ‘Met liefde en aandacht als een moeder voor jezelf zorgen, zodat je daardoor nog beter en geweldig voor je baby kan zorgen,’ aldus Nina. Dit boek is wetenschappelijk, informatief, inspirerend en staat vol interviews en recepten, sport- en yogaoefeningen. Wij zijn fan!

Mama’en door Nina Pierson € 34,99, ook te koop als e-book via Bol.com.

 

Mom, You Got This

Net zoals bij ons word je in het boek van Rachel (beter bekend als ‘De Huismuts’) meegenomen door de vele stadia die het moederschap kenmerkt. Van kinderwens naar zwangerschap, van bevalling naar het hebben van een baby en van peuter naar kleuter. ‘t boek voor moeders met kinderen in de leeftijd 0-4+ jaar’, en ook ‘alle onderwerpen waar ik als moeder op gegoogeld heb’, aldus Rachel. Zelf vind ik het vooral hartverwarmend, echt en puur. Ik overdrijf niet als ik zeg dat er een traan langs mijn wangen biggelt tijdens het lezen van het boek. Naast de inhoud is de vorm fijn: Rachel wisselt af in stijl en type content. Tekst en beeld vullen elkaar naadloos aan en als kers op de taart kan je middels een app ook direct intunen op haar bijbehorende podcast.

Mom, You Got This door Rachel van Sas € 39,95. 

Moeder genoeg  

De titel zegt het al: dit boek is er om van dat eeuwenoude gevoel af te komen waar we allemaal in ons leven op de een of andere manier mee te maken krijgen, denken dat je niet genoeg bent. Florine Duif, moeder van drie, gaat in een aantal hoofdstukken de innerlijke strijd aan en zegt tegen zichzelf én tegen jou: je bent (moeder) genoeg. Moeder genoeg maar ook partner genoeg, vriendin genoeg etc. In 12 hoofdstukken worden een twaalftal thema’s behandeld. Het boek gaat over de persoon die je was voordat je moeder werd versus je nieuwe ik. Over hoe je hulp van anderen moet durven vragen en accepteren. Over hoe je jezelf niet moet vergeten ook al ben je nog zo druk. Over je energie, je relatie, je vriendschappen, je huishouden en bijvoorbeeld leven op intuïtie. Met een aantal opdrachten ga je van denken naar doen met als doel: voelen dat jij genoeg bent.

Moeder genoeg door Florine Duif € 20,99 bij Bol.com.  

Moeder genoeg – journal 

Het bijhouden van een journal is volgens ons nooit een slecht idee en Florine Duif dacht daar bij het maken van de hare precies zo over. Even bewust stilstaan bij wat we voelen – the good and the bad – en leren van onszelf. Schrik niet, het zijn geen blanco pagina’s waarbij je jezelf eerst moed moet inpraten totdat je daadwerkelijk pen op papier zet. Florine’s boekje nodigt uit totschrijven dankzij de persoonlijke introductie (voorbeelden incluis) en heldere vragen. Meer moed, minder moeten en weg met het idee dat je niet genoeg bent. Wij tekenen ervoor. 


Moeder Genoeg Journal door Florine Duif € 22,99.