De Negenmaandenbeurs, óók leuk voor mannen!

De Negenmaandenbeurs alleen iets voor vrouwen en aanstaande moeders? Zeker niet! Ook jij als aanstaande en kersverse vader kunt er boordevol inspiratie opdoen om de tijd met jouw baby nóg aangenamer te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van innovaties en technische snufjes? Daarmee maak je de babykamer nóg slimmer. Of maak een testrit in één van de auto’s waarmee jij met je gezin veilig de weg op kunt. Kom langs op de Negenmaandenbeurs van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 februari 2023.

Ga naar de Negenmaandenbeurs als voorbereiding op de geboorte van jullie kind en beschouw het als een leermoment. Je kunt ontdekken wat er allemaal te doen is om het leven van jouw kleintje fijner te maken. En niet geheel onbelangrijk, hoe je daar als vader aan kunt bijdragen. Daarnaast maak je jouw zwangere vrouw er ook nog eens ontzettend blij mee dat je haar tijdens deze drukke dag ondersteunt. Keuzes voor jullie kind worden als het goed is toch door jullie samen gemaakt? Wel zo handig dat jij dan ook beschikt over alle informatie die je nodig hebt om tot juiste keuzes te komen bij bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets met kinderzitje of een Maxi-Cosi. Er is genoeg te doen op de Negenmaandenbeurs voor mannen. We geven je een aantal tips die je zeker niet mag missen.

De babykamer
Als man weet je als geen ander dat je vrouw waarschijnlijk al helemaal in haar hoofd heeft hoe de babykamer er uit moet komen te zien. Toch is het als man fijn als je wel mee kunt beslissen over de meubels die in de babykamer komen te staan. Gegarandeerd dat jij ze namelijk in elkaar mag zetten. Laat je inspireren op de Negenmaandenbeurs, zodat ook jij je stem kunt laten gelden. Op de beurs zijn babykamers en meubels breed vertegenwoordigd. Maar heb jij ook al nagedacht over gadgets en technische snufjes waarmee je de babykamer slimmer kunt maken? Denk bijvoorbeeld aan de babyfoons van Alecto of de Maxi-Cosi Connected Home van Dorel Juvenile. Met de laatstgenoemde combineer je vier apparaten, op één app. Het bevat een luchtbevochtiger, een camera waarmee je je kindje kunt bekijken via je smartphone, rustgevende lichtjes, geluiden en slaapliedjes en een slimme bewegingssensor voor onder de wieg. Test deze en vele andere snufjes op de Negenmaandenbeurs om erachter te komen welke voor jou het fijnst werkt.

Auto’s en fietsen
Wat is jouw favoriete gezinsauto? Wellicht heb je zelf al de nodige research gedaan, of wil je jezelf nog verder laten informeren en inspireren. Op de Negenmaandenbeurs kan dat! Op het voorplein in de Amsterdam RAI heeft Auto.nl een auto in de exposure box op het voorplein staan. Iedere dag kan de koper de auto direct uit de box rijden. Heb je al een geschikte auto voor jouw kersverse gezin en wil je liever je hart ophalen bij de nieuwste (bak)fietsen en kinderzitjes? Je kunt een testrit maken op het fietsparcours. Zo ervaar je zelf hoe het is om te fietsen met een bakfiets of met een zitje aan je stuur. Zonder het gevaar van voorbijrijdend verkeer kun je de fietsen testen. Top! Want het is best een flink investering en dat wil je niet doen zonder uitvoerig te testen.

Kinderwagen
Iets wat zeker geen gemakkelijke zoektocht is, is die naar de ideale kinderwagen. Het is een flinke aankoop, en die doe je samen. Wat vinden jullie belangrijk, naast uiteraard veiligheid? Vind je het belangrijk dat de kinderwagen er mooi uit ziet, of juist dat je baby er comfortabel in ligt? En hoe gemakkelijk is de kinderwagen op te vouwen om in de auto te plaatsen? Er zijn ontzettend veel verschillende type kinderwagens, variërend in prijs en kwaliteit. Ook kinderwagens kun je testen op het kinderwagen testparcours bij de Negenmaandenbeurs. Wel zo handig om te weten welke voor jou het meest praktisch (én mooi) is, toch?

Masterclasses
Naast masterclasses voor vrouwen, zoals een snelcursus Borstvoeding en momshaming op de werkvloer, zijn er ook een aantal masterclasses die voor jou als man super interessant zijn. Wat moet er bijvoorbeeld geregeld worden als je een kind krijgt? Denk hierbij bijvoorbeeld aan toeslagen van de overheid, zoals kinderbijslag. De regelzaken en rechten worden in de masterclass toegelicht. Zo weet je precies waar je aan toe bent en ben je goed voorbereid op de komst van je kind. Wil je graag dat jouw kind later een vliegende start maakt? Een expert vertelt over alle mogelijkheden in de masterclass ‘sparen voor later’. Ook het opzij zetten van geld voor de studie later of het rijbewijs van je zoon of dochter is alvast iets om over na te denken. Want het hebben van een kind is niet goedkoop. Begin vroeg met het opbouwen van vermogen, zodat je later een potje hebt om je kinderen financieel te helpen. Je leert hier alles over in de masterclass ‘vermogensopbouw’.

Vadercafé
Goede, eerlijke en open gesprekken over het vaderschap. In het Vadercafé kun je sparren met andere vaders over eventuele onzekerheden, zaken die je bezighouden en over hoe zij bepaalde zaken aanpakken. Het kan gaan over uiteenlopende dingen van opvoedkwesties tot relationele uitdagingen. Want jij bent vast niet de enige die over allerlei zaken nadenkt. Het is dan ook vaak een opluchting doordat je herkenning kunt vinden bij anderen door goede gesprekken te voeren over het vaderschap. Het Vadercafé vindt plaats in een broederlijke sfeer waarin samen gelachen wordt, maar er ook serieus naar de ander geluisterd wordt.   

Echostand
Benieuwd hoe sterk jouw genen zijn? Bij de echostand kun je en 3D- of 4D-echo laten maken door de gynaecologen en echoscopisten van het UMC. Deze echo brengt de contouren van je baby haarscherp in beeld. Zo kun je voor het eerst ontdekken of hij of zij het meest op jou lijkt, of op de moeder van je kindje.

Foodtruck terras
Niet geheel onbelangrijk, er wordt ook aan de inwendige mens gedacht op de Negenmaandenbeurs. Want van dat rondlopen en informatie vergaren krijg je uiteraard trek! Je vindt de heerlijkste snacks en gerechten op het foodtruck terras. Kies bijvoorbeeld uit overheerlijke verse curries, diverse tosti’s, Italiaanse pasta’s of friet met verschillende toppings. Toch liever iets zoets? Je vindt er onder andere ook gezonde smoothies en frozen yoghurt.

Tickets
Ruim 350 babymerken presenteren zich op de Negenmaandenbeurs om jou te voorzien van een gezellig dagje uit. Probeer de nieuwste producten uit, laat jezelf inspireren en informeren over alles op het gebied van zwangerschap en baby’s. De kaartverkoop voor Nederlands grootste baby-event is inmiddels van start gegaan via www.negenmaandenbeurs.nl/tickets. Je scoort jouw tickets al vanaf € 7,50. Dagelijks kun je er terecht van 11.00 tot 18.00 uur en op donderdag 16 en vrijdag 17 februari van 11.00 tot 21.00 uur. De beurs vindt plaats in de RAI Amsterdam, hal 10, 11 en 12. Er worden zo’n 30.000 jonge en aanstaande ouders in de drie hallen verwacht, wees er dus op tijd bij.